Historijski zbornik, god. LX, Zagreb 2007, 401 str. - Janković, Branimir (2008)
Autor je prikazao jubilarni 60. svezak "Historijskog zbornika" (Zagreb 2007), koji uz povećanje broja stranica (401 str.) donosi i 15 članaka u kojima su - u nekim od njih - objavljeni i različiti prilozi izvorne građe. Kao posebnu vrijednost ističe ponovnu pojavu rubrike Historiografija, za koju se nada da će svoje mjesto naći i u narednim brojevima "Historijskog zbornika".
HRV