Annette Wieviorka, Kako objasniti Auschwitz svom djetetu, prevela Maja Ivanković, Spomen područje Jasenovac, Zagreb 2008, 57 str - Janković, Branimir (Array, 2011)
Prikaz detaljno predstavlja hrvatski prijevod knjižice "Kako objasniti Auschwitz svom djetetu" Annette Wieviorke, poznate francuske povjesničarke koja se bavi proučavanjem brojnih tema i aspekata vezanih uz problematiku Holokausta. Uz predstavljanje njezine knjižice, kao jedinog djela A. Wieviorke prevedenog na hrvatski jezik, prikaz opširno upućuje na različita metodološka, teorijska i epistemološka pitanja sadržana u odnosu historiografije prema proučavanju Holokausta, na tragu suvremenih rasprava o njima koje se vode na međunarodnoj razini.