Slaviti naciju operom. Izvedba opere "I Vespri siciliani" Giuseppea Verdija u Torinu 18. ožujka 2011 (prema snimci izvedbe prikazanoj u kinu CineStar Zagreb 12. lipnja 2012) - Priante, Monica; Janković, Branimir (2012)
Prikaz analizira svečanu izvedbu opere "I Vespri siciliani" Giuseppea Verdija u Torinu 18. ožujka 2011 (prema snimci izvedbe prikazanoj u kinu CineStar Zagreb 12. lipnja 2012) koja je otvorila službene manifestacije povodom proslave 150. obljetnice ujedinjenja Italije (1861-2011). Pritom je naglasak na historijskoj analizi odabrane opere kao medija za slavljenje značajne nacionalne obljetnice, odnosno talijanskog Risorgimenta.
HRV