Hrvatska ukrainistika od 1939. do 1945. godine - Paščenko, Jevgenij (Array, 2013)
Analizirana je aktualnost ukrajinske teme u intelektualnim krugovima Hrvatske, predočene različite vizije Ukrajine - srpska, rusko- emigrantska ; socrealistička, ukrajinsko-hrvatska.