CroDeriV i morfološka raščlamba hrvatskoga glagola - Šojat, Krešimir (Array, 2013)
U radu se prikazuje izrada leksikona hrvatskih glagola CroDeriV i teorijske postavke na kojima ona počiva. CroDeriV je računalni leksikon koji sadr`ava podatke o morfološkoj strukturi gotovo 14.000 hrvatskih glagola. U prvom dijelu članka prikazuju se postupci morfološke analize glagola i međusobnoga povezivanja glagola s istim korijenom. Glagoli su u prvoj fazi izrade CroDeriV–a automatski segmentirani s pomoću pravila. U drugoj fazi rezultati segmentacije i svođenja na isti korijen ručno su provjereni. U drugome dijelu članka obrazla`e se uopćeni prikaz morfološke strukture hrvatskoga glagola utemeljen na podatcima dobivenima iz CroDeriV–a, pri čemu se posebna pozornost pridaje vrstama, funkciji i značenju sufikasa. Naposljetku se iznose empirijski podatci o mogućim kombinacijama afikasa koji sudjeluju u tvorbi hrvatskih glagola, kao i o njihovoj frekvenciji utvrđenoj analizom glagola iz CroDeriV–a.