O krizi iz amerikanističke perspektive - Grgas-Mufa, Stipe (Array, 2012)
U radu autor opisuje izbijanje ekonomske krize u SADu, teoretizira krizu kao pojavu, opisuje razloge zašto je do nje došlo i raspravlja o istosti današnje krize sa sličnim pojavama u prošlosti kao i o razlikama sadašnje krize u odnosu na njezine prošle pojavnosti