La concepción del tiempo entre los misioneros de la colonia tardía - Polić-Bobić, Mirjana (Array, 2012)
Ovaj rad istražuje poimanje vremena među misionarima koji u 17. i 18. stoljeću djeluju u Hispanskoj Americi. Na njihovo poimanje vremena utjecalo je, s jedne strane, srednjovjekovno shvaćanje vremena kao ponavljanja radnji te, s druge strane, renesansna ideja vremena kao napretka.Stoga se ritam njihova života i rada odvijao kao posljedica svojevrsnog "dvostrukog" doživljaja vremenskog tijeka.