Novi pretisak Krčkog ili Vrbničkog statuta iz 1388. godine (Krčki /Vrbanski/ statut iz 1388., priredili Lujo Margetić i Petar Strčić, Krčki zbornik sv. 62, Posebno izdanje Krčkog zbornika sv. 52, Krk: Povijesno društvo otoka Krka – Društvo Krčana i prijatelja otoka Krka u Zagrebu, 2008, 173 str. + faksimil) - Matijević-Sokol, Mirjana (Array, 2013)
Novi pretisak Krčkog ili Vrbničkog statuta iz 1388. godine (Krčki /Vrbanski/ statut iz 1388., priredili Lujo Margetić i Petar Strčić, Krčki zbornik sv. 62, Posebno izdanje Krčkog zbornika sv. 52, Krk: Povijesno društvo otoka Krka – Društvo Krčana i prijatelja otoka Krka u Zagrebu, 2008, 173 str. + faksimil). Govor prof. dr. sc. Mirjane Matijević Sokol, profesorice Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na promociji knjige Krčki (Vrbanski) statut akademika Luje Margetića i akademika Petra Strčića u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u studenome 2008. godine.