Izdanja Povijesnog društva otoka Krka - Galović, Tomislav (Array, 2013)
Nakladnička djelatnost Povijesnog društva otoka Krka (danas Povijesne udruge otoka Krka) realizira se kroz nekoliko serija izdanja, 1 a pojedinačno to su: ӹӹKrčki zbornik i Posebno izdanje Povijesnog društva otoka Krka ӹӹMala knjižnica Krčkog zbornika ӹӹPosebna izdanja ӹӹOstala izdanja Gledajući po serijama izdanja, do danas je objavljeno ukupno 64 sveska Krčkog zbornika i 60 svezaka Posebnih izdanja Povijesnog društva otoka Krka, 3 sveska Male knjižnice Krčkog zbornika, 2 sveska Posebnih izdanja i 8 svezaka Ostalih izdanja. Začetak ove izdavačke djelatnosti datira nedugo nakon osnutka samoga Društva 1969. godine. Točnije rečeno, jedan od povoda utemeljenju Društva bilo je publiciranje zbornika radova (Krčkog zbornika) o povijesti, kulturi i etnografiji otoka Krka. Osim toga, u Statutu Povijesnog društva otoka Krka poseban je naglasak stavljen na izdavanje znanstveno-stručnih i popularnih publikacija, časopisa i elaborata.