Grafička kultura svestranog Ante Katunarića - Dulibić, Frano (2012)
Ante Katunarić ( Split, 11. 1. 1877. - 2. 5. 1935.) bio je svestrana ličnost koja je obilježila međuratno razdoblje grada Splita. Djelovao je ne samo kao likovni umjetnik, nego i kao novinar, književnik, glazbenik, pedagog, fotograf i sportaš. U ovom radu razmatraju se manje poznati detalji Katunarićeva doprinosa na području grafičke djelatnosti u širem smislu, od ilustracije do grafičke opreme humorističkog časopisa Duje Balavca koja uključuje i reklame te ga se promatra u lokalnom kontekstu. Iznosi se hipoteza da je knjigu Pregršt šušnja Vicka Mihaljevića uz Katunarića i Meneghela Dinčića ilustrirao i autor knjige Vicko Mihaljević. Katunarićev opus od stotinjak grafika u različitim tehnikama svojim likovnim svojstvima nadilazi slabije vrednovan doprinos slikarstvu.
Rad je izlagan da stručnom skupu "Ante Katunarić i Split 1900. - 1935. Split, Hrvatska, 26. rujna 2008"
Projekt MZOS
HRV