Istoryčnyj kontekst rozvytku horvats'koi ukrainistyky v ХХ st. - Paščenko, Jevgenij (2011)
Prikazani su politički faktori koji su determinirali razvoj ukrajinistike u Hrvatskoj: ukrajinska emigracija, rusko-srpska sprega, hrvatska građanska klasa, komunistički režim.
ukrajinski