Šest lakih komada Željka Kipkea - Galjer, Jasna (2004)
U tekstu se analizira šest eksperimentalnih filmova Željka Kipkea (Some Girls, Dozivanje kiše, Tonzura križa, Crni četverokut, Velika bijela spirala i Crno crnje od crnoga) iz prve polovine osamdesetih godina 20. stoljeća. Taj dosad nepoznati segment autorovog opusa razmatra se u kontekstu transavangarde: posebno s aspekta citatnosti, ritualnih ishodišta i elementarne simbolike umjetničkog djelovanja, odnosno odnosa filma i ostalih medija umjetničkog djelovanja
HRV