Ko je Staljinu skinuo brkove? Lijeva kritika socijalizma i postsocijalistička kulturologija - Mikulić, Borislav (2011)
Filozofija praxis prikazuje se kao teorijski medij koji utjelovljuje aspekte visoke i pop-kulture 60ih godina u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji. U prvom dijelu tematizira se manjak referenci na praxis u novijim prilozima etnografije socijalizma i kulturnih studija kao simptom znanstvenog reduktivizma lii je smisao devalvacija kritičke kulture u općem modernističkom miljeu socijalizma ; u drugom dijelu izlažu se neki argumenti za relevanciju filozofije općenito, i praxisa posebno, kao metakulturne forme.
Tekst predstavlja skraćenu verziju opširnije studije pod naslovom Poietički pojam prakse i njegov kulturni kontekst 60-ih ; tiskan ćirilicom.
HRV