Šuma i drveće u latinskim srednjovjekovnim dokumentima: primjer moslavačkog kraja - Pisk, Silvija (Array, 2008)
Analizom srednjovjekovnih isprava od sredine 13. do sredine 14. stoljeća na području današnje Moslavine ustanovila sam da su uz vodene tokove, utvrde i putove, šuma i drveće bili bitno sredstvo raspoznavanja pri određivanju granica posjeda. Drveće je zapisivano na različite načine, a postojalo je i nekoliko inačica imena (latinska, mađarska i slavenska). Prevladavali su mađarski nazivi stabala, vjerojatno zbog ugarskog podrijetla zapisivača.