Kolomanov put u Moslavini – prilog poznavanju komunikacija i spomeničke baštine u Moslavini - Pisk, Silvija (Array, 2005)
Ovaj rad zamišljen je kao prilog poznavanju puteva i prometnih pravaca u Moslavini te najpoznatijih lokaliteta (Ciglenice u Osekovu, Garić, Bela crkva, Moslavina-grad i Jelengrad) koji su se nalazili na tim prometnim pravcima. Iako se danas svi spomenuti spomenici osim Moslavina-grada nalaze izvan glavnih puteva komunikacija, u antici i srednjem vijeku predstavljali su velike centre na glavnim prometnim pravcima.