Antropologija i putovanje: praksa i tekst - Grgurinović, Ivona (2012)
Autorica u radu propituje spregu antropologije i putovanja s obzirom na putničke prakse te tekstualne proizvode te prakse. U radu se problematiziraju etnografski i putopisni autoritet koji se temelji na iskustvu etnografa i putopisca te historijski i materijalni uvjeti terenskoga istraživanja i putopisanja s obzirom na praksu koja ih povezuje – putovanje.
Projekt MZOS
HRV