Bunjevački časopis Klasje naših ravni u očuvanju hrvatskog identiteta - Luić-Vudrag, Dubravka (Array, 2006)
Članak govori o subotičkom časopisu Klasje naših ravni, bunjevačkom časopisu posvećenom književnosti i kulturi. Počeo je izlaziti u Subotici 1935., izlazio neredovito, nastavio izlaziti u Zagrebu 1943., i već 1944.godine se ugasio. Časopis je njegovao suvremenu književnost i umjetnost, prateći aktualne društvene i političke okolnosti prostora koji Bunjevci s drugim narodima dijele stoljećima. Važnu ulogu imao je kao mjesto čuvanja bogate i vrijedne bunjevačko-šokačke baštine i potvrde svijesti hrvatskog identiteta cjelokupne zajednice.