Hastāmalakine kitice - Andrijanić, Ivan (2012)
U članku su prevodene Hartāmalakine kitice koje tradicija pripisuje Hastāmalaki, jednomu od četiri najbliža učenika velikoga indijskoga filozofa Śaṅkare. Članak također propituje atribuciju i dataciju pjesme i zaključuje da se radi o pjesmi velike umjetničke vrijednosti koja odgovara razdoblju u koje ju tradicija smješta i krugu bliskomu Śaṅkari iako su prve dvije kitice vrlo vjerojatno kasnije pridodane.
Projekt MZOS
HRV