Ranko Bugarski: LINGVISTIKA U PRIMENI. Zavod za udžbenike i nastavna sredstva. Beograd 1986. - Josipović, Višnja (1988)
Ovaj rad prikazuje udžbenik primijenjene lingvistike Ranka Bugarskog. Knjiga se zasniva na prerađenim autorovim izlaganjima s domaćih i međunarodnih stručnih skupova, ali predstavlja koherentnu cjelinu. Organizirana je u četiri tematska bloka i svaki od njih se u ovom prikazu komentira. U zaključku se preporučuje svakom lingvistu da svoje uvide u jezičnu problematiku obogati i proširi ovom knjigom.
HRV