Što je to pravo na obrazovanje i kako prepoznati kada se ono krši? - Širanović, Ana (Array, 2012)
Pravo na obrazovanje temeljno je ljudsko pravo čijim se poštivanjem osiguravaju mnoga druga ljudska prava, stoga je bitno znati prepoznati kada se ono krši. U radu se prezentira i primjerima ilustrira teorijski okvir koji precizno objašnjava što sve pravo na obrazovanje uključuje (dimenzije prava na obrazovanje) i koji olakšava razumijevanje toga prava i prepoznavanje praksi koje ga ugrožavaju.