Učenici kao aktivni sudionici individualnih razgovora ("informacija") između njihovih roditelja i učitelja - Širanović, Ana (Array, 2012)
Sudjelovanje učenika u različitim oblicima suradnje obitelji i škole sporadična je i relativno rijetka praksa, no pregledom akcijskih istraživanja u svijetu i stručne literature iz tog područja može se uočiti trend uključivanja učenika u individualne razgovore (sastanke) svojih roditelja i učitelja (tzv. informacije), i to najčešće kao voditelja tih razgovora. U radu se opisuju osobitosti takvih sastanaka.