Literature Through Recall: Ways of Connecting Literary Studies and Memory Studies - Škopljanac, Lovro (2012)
U radu se nudi pregled suvremenih područja proučavanja pamćenja i sličnosti tog polja s proučavanjem književnosti. Na temelju zajedničkih ciljeva u okviru humanistike, predlaže se kako iskoristiti znanje i metode "studija pamćenja" za dolazak do novih spoznaja na području književnosti.
ENG