Radne vrijednosti i profesionalno-obrazovna orijentacija mladih - Jerneić, Željko; Kulenović, Alija; Šverko, Branimir Vizek Vidović, Vlasta (1985)
Uspoređene su radne vrijednosti učenika proizvodnih (N=573) i neproizvodnih (N=373) usmjerenja završnog stupnja usmjerenog obrazovanja, odnosno studenata tehničkih struka (N=115) i studenata društveno-humanističkih struka (N=231). Rezultati analize varijance provedene na prosječnim procjenama pojedinih ciljeva koje pojedinci nastoje ostvariti u radu, interpretirani su sukladno polaznoj pretpostavci da se u osnovi različite profesionalno-edukativne orijentacije mladih nalaze i razlike u njihovim vrijednosnim sustavima.
HRV