Hijerarhije radnih vrijednosti učenika, studenata i zaposlenih - Vizek Vidović, Vlasta (Array, 1984)
Upitnikom radnih vrijednosti, koji je konstruiran u okviru međunarodnog projekta o važnosti rada u životu pojedinca (WIS), ispitano je 20 različitih radnih vrijednosti na reprezentativnim uzorcima učenika pripremnog (N=)23) i završnog (N=949) stupnja usmjerenog obrazovanja i studenata (N=348), te na prigodnom uzorku zaposlenih (N=344) u SR Hrvatskoj. Uspoređene su hijerarhije radnih vrijednosti dobivene rangiranjem aritmetičkih sredina 20 vrijednosti, a izvršena je i statistička evaluacija razlika među aritmetičkim sredinama četiriju skupina ispitanika. Premda su utvrđene i interpretirane brojne statistički značajne razlike između četiri skupine ispitanika u pogledu prosječne važnosti koju oni pridaju pojedinim vrijednostima, njihove vrijednosne hijerarhije pokazuju visok stupanj međusobnog slaganja. Čelne pozicije na sve četiri rang-liste zauzimaju intrinzične vrijednosti koje su u vezi s orijentacijom prema samoaktualizaciji.