Holmes i slučaj - Jukić, Tatjana (Array, 2012)
Komparativna analiza detektivske proze Arthura Conana Doylea prema viktorijanskom romanu, a iz perspektive komentara Gillesa Deleuzea o detektivskoj prozi (u "Razlici i ponavljanju").