Prikmetnjicki prislovnjiki u ruskim jaziku - Timko Đitko, Oksana (Array, 2011)
Do nješka še naukovci nje zlo-eli o tolkovanju pohodzenja prikmetnjickih prislovnjikoh. u gramatikoh i lingvističnih robotoh prislovnjiki vše jakoš ostavaju zboku, dzeška na granjici medzi polnoznačnima i gramatikalnima slovami. Prislovnjiki prikmetnjickogo pohodzenja barz produktivnji sposob popolnjovanja tej fajti slovoh. Od prikmetnjikoh začuvali gramatičnu kategoriju stupnjovanja i to ih vidvojuje spomedzi drugih prislovnjikoh. Mo-u še tvoric jak rezultat procesu adverbijalizaciji i morfologijno. Analiza otvorela velji njevipitani područa i temi tej grupi prislovnjikoh.