Nije za one slabih živaca – pitanja etičnog i moralnog relativizma u medicinskim etnografijama - Bukovčan, Tanja (2010)
Osnovni cilj ovoga članka jest predstaviti osnovna pitanja etičnosti i moralnosti istraživanja u medicinskoj antropologiji, tj. u pisanjima medicinskih etnografija, ali i analizirati te polemizirati o metodološkom pristupu kojim se autorica koristila tijekom istraživanja medicinskog pluralizma u Hrvatskoj od 2005. do 2008. godine. Članak se bavi problemima etičnosti, ali i primjenjivosti istraživanja u medicinskoj antropologiji.
HRV