Medicina u kandžama etnologije: mala regionalna povijest transformacije tradicijske medicine u medicinsku antropologiju - Bukovčan, Tanja (2010)
Članak analizira načine na koje se etnologija u Hrvatskoj bavila medicinskim sustavima u razdoblju u kojem je njezin razvojni i interesni put bio drugačiji od puta sociokulturne antropologije te u novijem razdoblju u kojem su ta dva puta paralelna. Rad također nastoji argumentirati, na temelju recentnog istraživanja medicinskog pluralizma u Hrvatskoj, opravdanost uporabe medicinskoantropoloških teorija i metodologije u suvremenim istraživanjima medicinskih stvarnosti.
HRV