Analiza političkih aspekata studentske blokade Filozofskog fakulteta u Zagrebu: metoda i strategija studentske blokade - Petrović, Duško (2011)
Autor analizira metodu i strategiju studentske blokade redovitog izvođenja nastave na Filozofskom fakultetu u Zagrebu 2009. godine. U članku posebnu pozornost posvećuje onim aspektima strateško-metodološkog oblika akcije koji su blokadi priskrbili mobilizatorski potencijal te mogućnost politizacije. Koristeći neke elemente lacanovske psihoanalitičke teorije te teoriju hegemonije Laclau i Mouffe nastoji pokazati kako je izražajni oblik studentskog zahtjeva odigrao ključnu ulogu u politizaciji zahtjeva. Članak na kraju pokazuje političke dosege akcije te što se pod pojmom politizacije ovdje misli.
HRV