Hrvatska na putu prema europskom informacijskom društvu: koraci prilagodbe - Petrijevčanin Vuksanović, Irena (Array, 2010)
Slijedeći dio odrednica iz regulative Europske unije državna tijela RH donijela su određene dokumente kojima je cilj ubrzano rješavanje zaostataka u podru¬čju korištenja informacijskih tehnologija. Nužna je daljnja temeljita reforma obrazovnog sustava. Uz dobru organizaciju na državnoj i akademskoj razini te reforme u zakonskoj i podzakonskoj regulativi, postojale bi dovoljne mogu¬ćnosti za kvalitetno i sveobuhvatno inkorporiranje informacijskih tehnologija u obrazovni sustav i ostvarenje informacijskog društva sukladno modelu eu¬ropskog informacijskog društva.