Mrkopolje - Miloglav, Ina; Demicheli, Dino (2010)
Tijekom 2008. i 2009. godine provedena su zaštitna arheološka istraživanja na lokalitetu Mrkopolje blizu Velike Goricena koji se nalazi na trasi autoceste Zagreb-Sisak. Istraživanjima je otkriveno srednjovjekovno naselje iz 13.-14.stoljeća.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV