Prilozi izučavanju kostrenske topononimije - Kapović, Mate (Array, 2011)
U članku se na razini etimologije i etiologije analizira pet kostrenskih toponima: Martinšćica, Žuknica, Žurkova, Urinj, Kostrena. Istraživanje se temelji na opsežnom teorijskom i terenskom istraživanju spomenutih toponima i njihova onomastičkog sadržaja, ali i širega društvenog, povijesnog i zemljopisnog konteksta pretpostavljenih etimologija.