Kontrastivni pogled na kategoriju glagolskoga načina u turskom i hrvatskosrpskom jeziku - Čaušević, Ekrem (Array, 1989)
U radu je kontrastirana gramatička kategorija načina u turskom i hrvatskom jeziku, s osvrtom na mogućnosti prijevoda turskih načina na hrvatski jezik.