Ranosrednjovjekovno naselje Guran - Jurković, Miljenko (Array, 2011)
U radu su predstavljeni rezultati istraživanja na području srednjovjekovnog naselja Guran. Osim detaljne analize i preciznog kronološkog određivanja građevnih faza sakralnih zdanja koja se nalaze na području ove mikroregije (trobrodna bazilika, sv. Šimun, sv. Cecilija, prati se naselje i mikroregija tijekom dužeg razdoblja od antike do konca srednjeg vijeka