Rade Bosnić: skica za biobibliografiju - Roksandić, Drago (Array, 2010)
Rade Bosnić bio je početkom 20. stoljeća jedan od najproduktivnijih suradnika akademijina "Zbornika za narodni život i običaje". Skoro ništa od njegovih rukopisa nije bilo objavljeno, ali ga je urednik Dragutin Boranić sustavno poticao da nastavlja sakupljati etnografsko gradivo po Radićevoj osnovi. Danas je njegov opus jedan od najdragocjenijih sačuvanih i predmet je sve većeg zanimanja istraživača. Budući da se o Bosniću praktično ništa nije znalo, ovaj je rad nastao iz potrebe da se što je moguće egzaktnije rekonstruira njegova biobiliografija te da se objelodane njegova pisma Boraniću.