Žena kao revolucija: od Garbo do Tita - Jukić, Tatjana (Array, 2011)
Analiza strukturnog afiniteta komunizma i žene kako je opisuje Gilles Deleuze (devenir-femme), te problema što ga takav afinitet predstavlja za svaku rodnu politiku socijalizma.