Likovna kultura kamenoga grada u dum Marinovo doba - Fisković, Igor (Array, 2011)
Propituje se odnos dum Marina Držića prema likovnoj baštini Dubrovnika i razlažu njegove neopravdane osude umjetnički bogatoga i stvaralački naprednoga grada.