Slučaj renesansnoga kipa Sv. Petra u Vrboskoj - Fisković, Igor (Array, 2010)
Utvrđuje se atribucija kipa sv. Petra u Jelsi Nikoli Firentincu i objašnjavaju kasnije intervencije na liku. Zaključuje se da je bio oštećen pri provali Turaka s mora te popravljen od Trifuna Bokanića da bi takav poslužio kao model braći Bruttapelle pri oblikovanju oltara u Poljicima.