Socijalna komunikacija među učenicima - Markić, Ivan (2010)
Svrha ovoga rada jest prikazati socijalnu komunikaciju među učenicima kao bitnu sastavnicu života učeničke populacije te ukazati na njezinu bit, čimbenike i važnost. Naime, socijalna komunikacija među učenicima bitna je odrednica razvoja osobnosti. Stoga se postavlja zahtjev temeljite analize i proučavanja svih njezinih čimbenika, kako bi se točnije definiralo i unaprijedilo učeničku komunikacijsku kompetenciju. Socijalna komunikacija sasvim je prirodan oblik ljudskoga življenja, socijalni odnos među ljudima, proces koji se javlja svakodnevno, namjerno i nenamjerno, u različitim oblicima, na različite načine i različitim stilovima. Svrha socijalne komunikacije jest primiti i prenijeti informacije, misli, stajališta, ideje.... Ovaj rad predstavlja upravo te oblike, načine i stilove komuniciranja, tipove komunikacije među učenicima, rodne razlike koje se javljaju među učenicima i učenicama u samome poimanju komunikacije, što su i kako se razvijaju socijalne kompetencije. Na kraju se prikazuje važnost socijalnih kompetencija u kurikulumu institucije škole.
Projekt MZOS
HRV