Meandri kolektivnog pamćenja. Stefano Petrungaro, Pisati povijest iznova. Hrvatski udžbenici povijesti 1918.-2004. Preveo Franko Dota, Zagreb: Srednja Europa, 2009, 222 str. - Janković, Branimir (2010)
U opširnom problemskom prikazu autor se usredotočio na teorijska i metodološka polazišta na osnovu kojih je S. Petrungaro konceptualizirao istraživanje provedeno u knjizi. Autor je u recenziji pokušao problematizirati i određena pitanja koja proizlaze iz obrade odabranih tema iz hrvatskih udžbenika povijesti.
Projekt MZOS
HRV