Represalije protiv Podzvizda 1845. Fenomen četovanja i malog rata u kasnim krajiškim društvima na hrvatsko-bosanskoj granici - Milković, Kristina (Array, 2011)
U radu je istražen sukob kod Podzvizda na granici između Hrvatske vojne krajine i Bosne 1846. u kojoj je kao zapovjednik sudjelovao Josip Jelačić