Optimala za razumijevanje čovjekovih mogućnosti. Petar Guberina Čovjek i govor. Verbotonalni sistem - Tomić, Diana (Array, 2011)
Prikaz donosi pregled knjige po dijelovima - od teorije, filozofije, postavki i osnovnih pojmova verbotonalnog sistema (poput (strukture i strukturalnosti) do verbotonalne dijagnostike i rehabilitacije.