Crkva sv. Marije na otoku Mljetu i njezina povezanost s romaničkim spomenicima Apulije - Tomas, Ivana (Array, 2011)
Autorica u članku iznosi dosadašnje rezultate istraživanja romaničke crkve sv. Marije na otoku Mljetu i ukazuje na niz otvorenih pitanja i problema u interpretaciji njezine arhitekture, graditeljskih etapa predvorja i zvonika te arhitektonske plastike. Posebna pozornost usmjerena je na interpretaciju graditeljskih utjecaja, odnosno moguću povezanost mljetskog spomenika sa suvremenim mu romaničkim spomenicima južnotalijanske regije Apulije