Semantička analiza intencionala-futura u suvremenom turskom jeziku - Čaušević, Ekrem (Array, 1984)
U radu su analizirana vremenska i modalna značenja turskoga futura na -yAcAk i potencijala na -r. Kategorija modalnosti razdijeljena je na a) objektivnu (tom turskom glagolskom vremenu imanentnu) i b) subjektivnu modalnost, to jest modalnost koja proistječe iz intencionalnih i za buduće vrijeme uobičajenih značenja volje, htijenja, namjere, mogućnosti, pretpostavke itd. Analiza je rađena na opsežnom korpusu tekstova i provedena u kontrastiranju s hrvatskim jezikom.