Struktura turske rečenice - Čaušević, Ekrem (Array, 1994)
U radu se analizira ustroj jednostavnih i proširenih rečenice, posebice onih čija se temeljna rečenica S+O+V proširuje infinitnim formama - participima, proparticipima i gerundima. Pored toga, opisane su i asindetsteke rečenice različitih tipova.