Uoči pedesete obljetnice Croaticuma - centra za hrvatski kao drugi i strani jezik - Cvitanušić, Jelena (Array, 2010)
Godine 2012. navršit će se 50 godina postojanja Croaticuma – centra na Odsjeku za kroatistiku zagrebačkoga Filozofskoga fakulteta na kojemu hrvatski jezik svakoga semestra uči ili se u njemu usavršava dvjestotinjak polaznika. Cilj je rada dati prikaz prošlosti Croaticuma, njegova ustroja i organizacije nastave, polaznika, nastavnih materijala i udžbenika, stručne i znanstvene djelatnosti te programa.