‘Onu suz ettirmek ićin bir zanaat vereim’ - Neka zapažanja o leksiku latiničnih tekstova na turskom jeziku - Čaušević, Ekrem (Array, 2000)
Rad je posvećen analizi leksika latiničnih tekstova na turskom jeziku iz Bosne i Hercegovine. Analizirani korpus sastoji se od tekstova iz gramatika turskoga jezika i tekstova katoličkog sadržaja koje su pisali bosanski franjevci.