Nominalizacija u turskom jeziku (II) - Čaušević, Ekrem (Array, 1997)
Drugi dio rada o niminalizaciji posvećen je sintaktičkom i semantičkom opisu i analizi nominaliziranih struktura, preoblikama ishodišnih rečenica, načinima njihova uvrštavanja u temeljnu rečenicu te razradi teorijskoga pristupa klasifikaciji nominaliziranih struktura u ustroju temeljne turske rečenice. Te su nominalizirane strukture kontrastirane s odgovarajućim tipovima zavisnih rečenica u hrvatskome jeziku.