Numizmatički nalazi s lokaliteta Šepkovčica - Pavlović, Ana (Array, 2011)
U članku se obrađuje numizmatički materijal otkriven na arheološkom istraživanju lokaliteta Šepkovčica, provedenom u razdoblju od 2006. do 2008. godine. Pronađen je 331 komad novca, od kojih je samo jedan srednjovjekovni, a ostalih 330 komada pripadaju rimskom periodu. 16 primjeraka pronađeno je u grobovima, dok su ostali nalazi naseobinski. Rimski carski novac pripada razdoblju 1. do 4. st., a srednjovjekovni 15. stoljeću. Najviše je zastupljen novac 4. st. i to njegove prve polovine, pod Konstantinovom, i njegove druge polovine, pod Valentinijanovom dinastijom.