Moje ime je Fulir, gospon Fulir - Vlašić Duić, Jelena (Array, 2009)
Analizira se govor u 11 hrvatskih igranih filmova (od 1954. do 2000). Analiza uporabe kajkavskoga, čakavskoga i štokavskoga dijalekta te uporaba standardnoga jezika pokazuje koji lik, kada i kako upotrebljava određeni idiom. U istraživanju prirodnosti filmskoga govora ispitanici su govor na dijalektu ocijenili prirodnijim od govora na standardu, a duge dijalozi manje prirodnima od onih u kojima se govornici češće izmjenjuju.